+32 56 72 42 50

akoestische wanden

Een veel voorkomend probleem in vergaderzalen of ontvangstruimtes is een slechte akoestiek. Oorzaak hiervan is meestal een te kale ruimte en de afwezigheid van geluidabsorberende materialen.

Zo kan je een kale ruimte akoestisch en visueel opwaarderen door gebruik te maken van ons Wallframe in combinatie met de juiste akomineplaat.
Standaard bieden we 2 diktes aan namelijk akomineplaten van 2 cm en 3 cm. Deze kunnen ook in combinatie gebruikt worden om een optimale geluidsabsorptie te bekomen.

Net zoals de Wallframes kunnen we losse frames gaan ophangen aan de muur met ophangsystemen of een volledige wand bekleden met een akoestisch frame.

Naast het bekleden van volledige wanden bieden we ook losse zelfstaande frames aan die kunnen dienen als scheidingswand.


De Akomineplaat zit tussen de muur en het doek of tussen de 2 doeken geklemd naargelang de keuze van het profiel. Standaard bieden wij onze grijze akoestische platen aan, maar afhankelijk van de visual die in het frame komt kunnen wij u ook witte akomine aanbieden zodat witte stukken doek niet grauw worden.
Om dit alles een extra dimensie te geven kunnen sommige frames ook gebogen worden.

Hieronder geven we u een overzicht van de profielen die hiervoor gebruikt kunnen worden.
De dikte van het profiel is afhankelijk van de dikte van uw akomineplaat.

STANDAARD GEBRUIKEN WIJ HET ES-55 PROFIEL:
Maar je kan ook dunnere of dikkere profielen nemen...

 
 

Bij bovenstaande profielen kunnen verschillende doeken met verschillende eigenschappen opgespannen worden. De verschillende doeken hebben we hieronder nog even voor u opgesomd.

  • Decotex: Dit is ons standaard doek die voor de meeste toepassing gebruikt wordt.
    PES 210 gr/m²
    100% Polyester
    vlamwerend

Nuttige links:

Montage doeken

Montage frames