+32 56 72 42 50

Kubussen

Met onderstaande unieke profielen kunnen we strakke en elegante Kubussen of balken gaan vormen. Naargelang het type profiel kan je kiezen om enkel de 4 zijden of alle zijden van doek te voorzien.

Naargelang de keuze van het profiel kan je kiezen tussen kubbussen die onderaan afgesloten worden met een doek of niet. Al onze profielen werken volgens ons standaard principe van doeken met pees. Eenmaal het frame geplaatst kan je eenvoudig het doek in het frame opspannen.
Het doek kan ook eenvoudig en eigenhandig ten allen tijde vervangen worden. Zo kan er hier dus ook makkelijk ingespeeld worden op bv. trends of seizoenen.

Voor het ophangen van de profielen kan ook hier keuze gemaakt worden tussen verschillende mogelijkheden.

De meeste profielen kunnen ook gebruikt worden om de frames aan het plafond te bevestigen door middel van kabels. We beschikken over verschillende methodesom de verschillende profielen op te hangen.

GR13 systeem

 

Het dopje wordt vastgeschroefd aan het plafond. De kabel wordt door het dekseltje van het dopje getrokken waarna het dekseltje op het dopje geschroefd wordt. Op het profiel wordt het regelsysteem geschroefd waar dan de kabel kan doorgetrokken worden.

QS systeem

 
Dit is een geschikt systeem om een frame aan een balk op te hangen. De kabel wordt dan langs onder door een klein gaatje in het profiel naar boven getrokken en zet zich vast door de lus onderaan. Eenmaal rond de balk kan je de kabel in een lus vastklemmen in het regelsysteem.
HJE systeem  
Dit is hetzelfde principe als bovenstaande systemen met dit verschil dat er niet in het frame geboord moet worden. het regelsysteem kan je in de gleuf van het profiel schuiven waardoor je de kabels kunt plaatsen waar je wil.

 

Het ophangsysteem is een snelbevestigingssysteem waarbij we twee types kabels gebruiken. De breekkracht, inclusief veiligheidsmarge, is berekend op een verhouding van 1 op 5.
Standaard aangeboden op 3m lengte. Ook verkrijgbaar op 5 m.

 

 

 

 

 

Hieronder geven we u een overzicht van de profielen die gebruikt kunnen worden als zelfstaande wanden...

 

 
   

 

Bij bovenstaande profielen kunnen verschillende doeken met verschillende eigenschappen opgespannen worden. De verschillende doeken hebben we hieronder nog even voor u opgesomd.

 • Decotex: Dit is ons standaard doek die voor de meeste toepassing gebruikt wordt.
  PES 210 gr/m²
  100% Polyester
  vlamwerend
 • Casino Blockout: Dit doek is zeer opaak en laat dus geen licht door.
  Licht glanzende PES 270 gr./m²  
  100% Polyester
  Vlamwerend
 • Sunstretch: Diffuus doek geschikt voor lichtbakken en andere toepassingen met licht.
  PES 150 gr./m²
  100% Polyester
  Vlamwerend
 • Flagtex: licht transparant doek
  ca 115 gr/m²
  100 % driedraads polyester