Blog

Via deze weg trachten we onze klanten de nodige info en know how te bieden van onze verschillende producten en hun toepassingen. Je kan onze Blog ook op de voet volgen via Facebook. (like en volg ons om op de hoogte te blijven)

 

#interieur oplossingen #akoestische oplossingen #beurs toepassingen #standenbouw #retail toepassingen #winkel inrichting #events #lightbox, ...

Zelf de akoestiek optimaliseren op kantoor...

Zelf de akoestiek optimaliseren op kantoor...

Op het wereld wijde net zijn reeds tal van DIY oplossingen terug te vinden voor het akoestisch optimaliseren van uw ruimte. U plakt wat noppenschuim onder de bureaus, plaatst gestoffeerde meubels of grote planten tussen de werknemers "problem solved". Maar in de praktijk merken we als snel dat het iets minder eenvoudig is dan dit.

Het geluid van pratende mensen verdwijnt namelijk niet onder stoelen of tafels. U moet het probleem aanpakken bóven de tafel, op spraakniveau. Akoestische panelen of grotere naadloze akoestische wanden bieden hierbij de beste oplossing. Opgelet; niet álle akoestische producten geven het gewenste effect. Hoe onderscheidt u een goed akoestiek product van een zogezegd goed akoestisch product?
Hierbij geven we u een aantal tips...

Het probleem van hedendaagse kantoorruimtes
In tegenstelling tot vroeger zien we momenteel vaker grote industriële kantoren met wit gestucte muren, veel glas, veel beton en een strakke inrichting. Helaas heeft die mooie strakke afwerking van uw kantoor een donkere kant: galm. Storende elementen zoals het zetten van koffie, het voeren van gesprek of het plegen van een telefoontje leidt al snel tot ergernis bij collega’s en zelfs tot gezondheidsproblemen. Online wat akoestische producten bestellen lijkt op dat moment de oplossing: het liefst zo goedkoop, onzichtbaar en realiseerbaar mogelijk.

Helaas komt er meer bij kijken. Een goed advies is namelijk minstens zo belangrijk als de producten zelf. U kunt bijvoorbeeld akoestische panelen laten plaatsen op de muur of het plafond, die perfect aansluiten op het interieur. Maar let op! De panelen moeten bepaalde absorptiewaarden hebben en op de juiste plek worden geplaatst. Gebeurt dat niet op de juiste manier, dan heb je waarschijnlijk veel geld uitgegeven zonder het gewenste resultaat te bekomen.

Benieuwd naar de mogelijke akoestische oplossingen op uw werkplek?
Neen dan zeker contact op met het Blue Label Acoustics Team.