Blog

Via deze weg trachten we onze klanten de nodige info en know how te bieden van onze verschillende producten en hun toepassingen. Je kan onze Blog ook op de voet volgen via Facebook. (like en volg ons om op de hoogte te blijven)

Betere akoestiek dankzij een nagalmmeting

Betere akoestiek dankzij een nagalmmeting

Een betere akoestiek start met een nagalmmeting

 

Vooraleer we een stijlvolle akoestische oplossing plaatsen, is het noodzakelijk de problemen in kaart te brengen. Naast het grondig bestuderen van de gebruikte materialen in de ruimte is het minstens even belangrijk te bepalen waarvoor de ruimte zal gebruikt worden. Zo heeft een vergaderzaal andere eisen dan bijvoorbeeld een restaurant, café of een kindercrèche! Ontdek hier hoe een nagalmmeting ons hierbij helpt. Om op een objectieve manier de akoestische conditie van de ruimte te bepalen voeren we een nagalmmeting RT60 uit. We starten steeds met een nulmeting om de huidige situatie te kennen.  

Akoestische meet apparatuur

 

We maken hierbij gebruik van gecertificeerde akoestische meet apparatuur.  
Met behulp van een amplifier en een Dodec speaker wordt een pink noise de kamer ingestuurd. Na het onderbreken van deze geluidsbron wordt gemeten hoe lang - in seconden - het duurt vooraleer het geluid met 60 dB is gedaald. Vandaar ook de naam RT60 (Reverberation Time 60) Hiervoor gebruiken we een gekalibreerd meettoestel en microfoon.  Blue Label akoestische meting resultaat

We meten de RT60 over meerdere toonhoogten, van lage tot hoge tonen, in de 1/1 en 1/3 octaafbanden? Zo krijgen we per meting tot wel 24 RT60 tijden bij de diverse frequenties. Op die manier krijgen we een veel duidelijker beeld over de akoestiek in de ruimte.  Hierdoor kunnen we een veel uitgebreider advies geven.  Naast de vermindering van de nagalm krijg je een veel gelijkmatiger akoestiek waardoor je ruimte een prettiger klankkarakter krijgt.

 

Vragen over onze werkwijze? Contacteer ons team hier.

 
 

Onze oplossingen

 

De oplossing is de juiste hoeveelheid akoestische elementen op de juiste plaats aan te brengen. Door akoestische wand- of plafondpanelen aan te brengen kan veel opgelost worden.  Je kan die trouwens voorzien van een passende foto of logo.  In sommige gevallen is het ook aangewezen akoestische wanden te plaatsen opdat het geluid zich niet zou voortzetten in de ruimte.  Dit kan het geval zijn bij bijvoorbeeld landschapskantoren of restaurants.    

 

Bekijk hier ons volledige aanbod