Oplossingen

Wij gaan samen met u op zoek naar een kant en klare oplossing op maat naargelang de toepassing. Doordat we de productie zoveel mogelijk in eigen beheer doen, hebben we de volledige controle op het productieproces. Hierdoor is maatwerk in combinatie met een snelle levertermijn voor ons geen enkel probleem. Blue Label werd hierdoor onderverdeeld in 3 categorieën: Acoustics, Lighting en Printing.

Advies nodig over akoestische oplossingen op maat, lichtbakken of aangepaste prints? 

Contacteer ons hier.

ILEX

ILEX

Wij bieden de esthetische oplossing voor uw akoestische problemen.
We hebben een uitgebreid assortiment aan kant en klare producten om de akoestiek in je ruimte, kantoor, vergaderzaal, bureau, ... te verbeteren.
Je project start met een gratis geluidsadvies.

Ja ik wil gratis geluidsadvies

Oorzaak van een probleem met akoestiek is meestal te wijten aan een te hoog geluidsniveau in de ruimte. Dit uit zich niet allen in verminderde verstaanbaarheid maar is ook oorzaak van concentratieproblemen, stress, vermoeidheid . Meestal is het probleem het weerkaatsen van geluid op harde achtergronden zoals muren, vloeren, raampartijen, meubels, ....
Door het aanbrengen van akoestische elementen die het geluid absorberen breng je rust in de omgeving. 
​Onze Ilex-Displays zijn volledig op maat gemaakte naadloze akoestische kaders die dienen als scheidingswand. De akoestische scheidingswanden bestaat uit hoogwaardig akoestisch materiaal die wordt afgedekt met een kwalitatief brandvrij doek. Dit kan zowel in een uni-kleur (Lucia) of in een kwalitatieve sublimatie print (DecoTex) met een afbeelding naar keuze zijn. 

De Ilex-schedingswanden zorgen voor een heel hoge geluidsabsorptie in je ruimte. Deze scheidingswanden worden voorzien van voeten, wieltjes of bureauklemmen om zo de ruimte in te delen en de akoestische absorptie van uw ruimte te verbeteren en zorgen voor een optimale absorptie van storende geluiden en nagalm. Hierdoor creëer je een goeie verstaanbaarheid en rust in je ruimte. Op die manier kan u uw ruimte op een effectieve en esthetische wijze opdelen. Ideaal wordt het zeker als u de akoestische scheidingswanden kan combineren met de wandpanelen, plafond- of andere akoestische elementen zoals de Acer! Benieuwd naar onze producten, blader door de vele mogelijkheden op deze site.

Al onze producten zijn getest in officieel erkende laboratoria. 

Bereken prijs op maat

Wij verdelen onze Ilex akoestische scheidingswanden onder in 2 verschillende types:
TECHNISCHE DETAILS:
 • Afmetingen:
  De maximale naadloze afmetingen hangen af van de stofkeuzen en zijn rolbreedte. De lengtes zijn nagenoeg onbeperkt. We kunnen alle akoestische kaders zowel voorzien van het Lucia doek in verschillende standaard uniekleuren of van een full-colour bedrukking.
  Standaardkleuren Lucia: max. 500 cm breed. (lengte ∞)
  Digitale afbeeldingen op DecoTex: max. 315 cm breed. (lengte ∞​)
 • Akoestisch materiaal:
  Wij beschikken over 2 soorten aoestisch absorptie materiaal.
  Rockfon: D80 Kg/m³  - dikte 20 mm, 40 mm
  Akomine: D10 Kg/m³ - dikte 40 mm
  Polyesterwol: D40 Kg/m³ - dikte 40 mm

 • Randafwerking:
  Dit hangt af van het type profiel. Bij de Ilex-50 heeft het aluminium profiel een hoogte 50 mm en is deze voorzien van een sleuf. De Ilex-90 heeft dan weer geen sleuf en een profieldikte van 90 mm. Aan de voorkant is er een zichtbare rand van 1 mm.
  Standaard profielkleuren Ilex-50: geanodiseerd aluminium
  Standaard profielkleuren Ilex-90: geanodiseerd aluminium, Ral 9010 wit of Ral 9005 zwart

Realisaties

ILEX in showroom

In onze showroom te Kuurne kan je onze Ilex-display collectie komen bekijken. Neem gerust contact op om een afspraak te maken met een van onze akoestische experten.

Akoestische scheidingswand