Oplossingen

Wij gaan samen met u op zoek naar een kant en klare oplossing op maat naargelang de toepassing. Doordat we de productie zoveel mogelijk in eigen beheer doen, hebben we de volledige controle op het productieproces. Hierdoor is maatwerk in combinatie met een snelle levertermijn voor ons geen enkel probleem. Blue Label werd hierdoor onderverdeeld in 3 categorieën: Acoustics, Lighting en Printing.

Advies nodig over akoestische oplossingen op maat, lichtbakken of aangepaste prints? 

Contacteer ons hier.

ILEX baffle

ILEX baffle

Wij bieden de esthetische oplossing voor uw akoestische problemen.
We hebben een uitgebreid assortiment aan kant en klare producten om de akoestiek in je ruimte, kantoor, vergaderzaal, bureau, ... te verbeteren. Wens je echter een op maat gemaakte oplossing dan kunnen we dit ook verzorgen. Gezien we de productie in eigen handen hebben kunnen we maatwerk leveren. Ook de plaatsing kan door ons ervaren team verzorgd worden. Een gratis geluidsadvies?

Ik wens gratis geluidsadvies

Oorzaak van een probleem met akoestiek is meestal te wijten aan een te hoog geluidsniveau in de ruimte. Dit uit zich niet allen in verminderde verstaanbaarheid maar is ook oorzaak van concentratieproblemen, stress, vermoeidheid . Meestal is het probleem het weerkaatsen van geluid op harde achtergronden zoals muren, vloeren, raampartijen, meubels, ....
Door het aanbrengen van akoestische elementen die het geluid absorberen breng je rust in de omgeving. 
Onze Ilex-baffles zijn volledig op maat gemaakte naadloze akoestische kaders die dienen als optimale geluidsabsorptie voor plafondoplossingen. Deze akoestische baffles bestaat uit hoogwaardig akoestisch materiaal die wordt afgedekt met een kwalitatief brandvrij doek. Dit kan zowel in een uni-kleur (Lucia) of in een kwalitatieve sublimatie print (DecoTex) met een afbeelding naar keuze zijn. 

De Ilex-baffles zorgen voor een heel hoge geluidsabsorptie in je ruimte. Deze akoestische plafond panelen worden voorzien van ophangkabels om zo de akoestische absorptie van uw ruimte optimaal te verbeteren en zo de storende geluiden en nagalmen te verminderen. Hierdoor creëer je een goeie verstaanbaarheid en rust in je ruimte. Op die manier kan u uw ruimte op een effectieve en esthetische wijze leefbaarder maken. Ideaal wordt het zeker als u de akoestische plafondpanelen kan combineren met de wandpanelen, scheidingswanden of andere akoestische elementen zoals de Acer! Benieuwd naar onze producten, blader door de vele mogelijkheden op deze site.

Al onze producten zijn getest in officieel erkende laboratoria. 

Bereken prijs op maat

Wij verdelen onze Ilex akoestische plafondpanelen onder in 2 verschillende types:
 • Afmetingen:
  De maximale naadloze afmetingen hangen af van de stofkeuzen en zijn rolbreedte. De lengtes zijn nagenoeg onbeperkt. We kunnen alle akoestische kaders zowel voorzien van het Lucia doek in verschillende standaard uniekleuren of van een full-colour bedrukking.
  Standaardkleuren Lucia: max. 500 cm breed. (lengte ∞)
  Digitale afbeeldingen op DecoTex: max. 315 cm breed. (lengte ∞‚Äč)
 • Akoestisch materiaal:
  Wij beschikken over 2 soorten aoestisch absorptie materiaal.
  Rockfon: D80 Kg/m³  - dikte 40 mm
  Akomine: D10 Kg/m³ - dikte 40 mm
  Polyesterwol: D40 Kg/m³ - dikte 20mm, 40 mm
 • Randafwerking:
  Dit hangt af van het type profiel. Bij de Ilex-50 heeft het aluminium profiel een hoogte 50 mm en is deze voorzien van een sleuf. De Ilex-90 heeft dan weer geen sleuf en een profieldikte van 90 mm. Aan de voorkant is er een zichtbare rand van 1 mm.
  Standaard profielkleuren Ilex-50: geanodiseerd aluminium
  Standaard profielkleuren Ilex-90: geanodiseerd aluminium, Ral 9010 wit of Ral 9005 zwart
 • Ophangsystemen:
  We beschikken over verschillende methodes om de verschillende profielen op te hangen...
 • Visualisatie:

 

Realisaties

Top-frames Lies en Zo

Lies en Zo deed beroep op Blue Label voor het produceren en monteren van verschillende Top-Frames bij FAAC.
Opgehangen textielframe

ILEX Baffle in sportzalen

Verschillende sportzalen werden reeds voorzien van onze akoestische plafond baffles ter verbetering van de akoestische galm.
Akoestische absorptie