Oplossingen

Wij gaan samen met u op zoek naar een kant en klare oplossing op maat naargelang de toepassing. Doordat we de productie zoveel mogelijk in eigen beheer doen, hebben we de volledige controle op het productieproces. Hierdoor is maatwerk in combinatie met een snelle levertermijn voor ons geen enkel probleem. Blue Label werd hierdoor onderverdeeld in 3 categorieën: Acoustics, Lighting en Printing.

Advies nodig over akoestische oplossingen op maat, lichtbakken of aangepaste prints? 

Contacteer ons hier.

OLEA

OLEA

Wij bieden de esthetische oplossing voor uw akoestische problemen.
We hebben een uitgebreid assortiment aan kant en klare producten om de akoestiek in je ruimte, kantoor, vergaderzaal, ... te verbeteren.
Wens je echter een op maat gemaakte oplossing dan kunnen we dit ook verzorgen. Gezien we de productie in eigen handen hebben kunnen we maatwerk leveren. Ook de plaatsing kan door ons ervaren team verzorgd worden. Indien gewenst komen we graag even ter plaatse om het probleem te bestuderen.

Oorzaak van een probleem met akoestiek is meestal te wijten aan een te hoog geluidsniveau in de ruimte. Dit uit zich niet allen in verminderde verstaanbaarheid maar is ook oorzaak van concentratieproblemen, stress, vermoeidheid . Meestal is het probleem het weerkaatsen van geluid op harde achtergronden zoals muren, vloeren, raampartijen, meubels, ....
Door het aanbrengen van akoestische elementen die het geluid absorberen breng je rust in de omgeving. 
Onze Olea wandkaders zijn volledig op maat gemaakte naadloze akoestische kaders om aan de wand te bevestigen. De akoestische wand bestaat uit hoogwaardig akoestisch materiaal en wordt afgedekt met een molton (voor kleuruniformiteit) en daarna afgedekt met een kwalitatief brandvrij doek. Dit kan zowel in een uni-kleur (Lucia) of in een kwalitatieve sublimatie print van een afbeelding naar keuze zijn (DecoTex). De mogelijkheid bestaat ook om het kader volledig te overtrekken met bedrukt DecoStretch doek. Zo worden de randen dus ook voorzien van een textiel print. 

De Olea-panelen zorgen voor de absorptie van storende geluiden en nagalm. Hierdoor creëer je een goeie verstaanbaarheid en rust in je ruimte. Op die manier kan u uw wanden op een esthetische manier voorzien van akoestische panelen. Ideaal wordt het zeker als u de wandpanelen, plafond- of andere akoestische elementen zoals de Acer kan combineren! Benieuwd naar onze producten, blader door de vele mogelijkheden op deze site.

Al onze producten zijn getest in officieel erkende laboratoria. 

Bereken prijs op maat

Wij verdelen onze Olea akoestische wandkaders onder in 4 verschillende types:
TECHNISCHE DETAILS:
 
 • Afmetingen:
  De maximale naadloze afmetingen hangen af van de stofkeuzen en zijn rolbreedte. De lengtes zijn nagenoeg onbeperkt. We kunnen alle akoestische kaders zowel voorzien van het Lucia doek in verschillende standaard uniekleuren of van een full-colour bedrukking.
  Standaardkleuren Lucia: max. 500 cm breed. (lengte ∞)
  Digitale afbeeldingen op DecoTex: max. 315 cm breed. (lengte ∞​)
  Digitale afbeeldingen op DecoStretch: max. 305 cm breed. (lengte ∞​)
 • Akoestisch materiaal:
  Wij beschikken over 3 soorten aoestisch absorptie materiaal.
  Rockfon: D80 Kg/m³  - dikte 40 mm
  Akomine: D10 Kg/m³ - dikte 20mm, 30 mm, 45 mm
  Polyesterwol: D40 kg/m² - dikte 40 mm.
 • Randafwerking:
  Het aluminium profiel is 55 mm hoog. Aan de voorkant is er een zichtbare rand van 1 mm. De standaard profielkleuren zijn geanodiseerd aluminium, Ral 9010 wit of Ral 9005 zwart. De mogelijkheid bestaat ook om het kader volledig te overtrekken met bedrukt DecoStretch doek. Zo worden de randen dus ook voorzien van een print.
  kleur akoestisch kader  
 • Visualisatie:

Realisaties

Akoestische wandpanelen gecombineerd met dunnen lichtbak.

Naast een horizontale lichtbak en akoestische kubussen aan het plafond werden de verschillende lokalen van de sociale dienst van politie in Brussel voorzien van geluidsabsorberende akoestische panelen aan de wanden. Doordat we de lichtbak en de akoestische kaders met het zelfde zwarte alu-profiel kunnen maken komt dit als een mooi passend geheel naar voren.

Akoestische wandoplossingen

Akoestische wandbekleding "De Ververie Kuurne"

In deze lokale kroeg mochten we een wand bekleden met als thema "vinyl platen hoezen". Het ontwerp liet de klant maken door een fervent muziekliefhebber. We maakten van de gelegenheid gebruik om akoestisch materiaal toe te voegen om de nagalm te verminderen. Het resultaat is een mooie en functionele Eyecatcher.

Akoestische wandoplossingen

Akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen voorzien van geluidsabsorberend materiaal, fullcolor bedrukt doek en afgewerkt met een zwart aluminium frame

Akoestische wandoplossingen

Akoestische wandpanelen

Akoestische wandpanelen voorzien van geluidsabsorberend materiaal, fullcolor bedrukt doek en afgewerkt met een zwart aluminium frame. Dit ter bevordering van het akoestische comfort door het verminderen van de nagalm-tijd.
Akoestische wandoplossingen

Akoestische wandpanelen bij de sociale dienst van de politie te Brussel

Naast een horizontale lichtbak en akoestische kubussen aan het plafond werden de verschillende lokalen van de sociale dienst van politie in Brussel voorzien van geluidsabsorberende akoestische panelen aan de wanden. 

Akoestische wandoplossingen

Akoestisch wallframe bij Fidesco

Luide telefoongesprekken, storende elementen zoals printers, servers of koffiemachines,… Op kantoor dragen verschillende akoestische factoren bij tot stress, onverstaanbaarheid, concentratieproblemen, vermoeidheid, enz. Wij vertellen je graag hoe je voor een optimale akoestiek zorgt op kantoor, en dit op een stijlvolle manier.

  Akoestische wandoplossingen

Akoestische oplossing voor de horeca

Vooral in de horeca wordt meer en meer aandacht geschonken aan akoestische optimalisatie om zo de rust in hun horecazaak te behouden. Het is een plaats waar mensen samenkomen om ongestoord gesprekken te voeren en daarbij kunnen storende galmen of akoestische chaos zeker een afknapper zijn.

Akoestische wandoplossingen

OLEA akoestisch wandkader

Bij een grote bankinstantie werd de refter voorzien van verschillende akoestische wandoplossingen. Afgewerkt met ons zwart ADS-55 profiel, gevuld met akoestisch materiaal en afgedekt met bedrukt Deco-doek.

Akoestische wandoplossingen