Oplossingen

Wij gaan samen met u op zoek naar een kant en klare oplossing op maat naargelang de toepassing. Doordat we de productie zoveel mogelijk in eigen beheer doen, hebben we de volledige controle op het productieproces. Hierdoor is maatwerk in combinatie met een snelle levertermijn voor ons geen enkel probleem. Blue Label werd hierdoor onderverdeeld in 3 categorieën: Acoustics, Lighting en Printing.

Advies nodig over akoestische oplossingen op maat, lichtbakken of aangepaste prints? 

Contacteer ons hier.

PIKEA

PIKEA

Wij bieden de esthetische oplossing voor uw akoestische problemen.
We hebben een uitgebreid assortiment aan kant en klare producten om de akoestiek in je ruimte, kantoor, vergaderzaal, ... te verbeteren.
Wens je echter een op maat gemaakte oplossing dan kunnen we dit ook verzorgen. Gezien we de productie in eigen handen hebben kunnen we maatwerk leveren. Ook de plaatsing kan door ons ervaren team verzorgd worden. Indien gewenst komen we graag even ter plaatse om het probleem te bestuderen.

​Oorzaak van een probleem met akoestiek is meestal te wijten aan een te hoog geluidsniveau in de ruimte. Dit uit zich niet allen in verminderde verstaanbaarheid maar is ook oorzaak van concentratieproblemen, stress, vermoeidheid . Meestal is het probleem het weerkaatsen van geluid op harde achtergronden zoals muren, vloeren, raampartijen, meubels, ....
Door het aanbrengen van akoestische elementen die het geluid absorberen breng je rust in de omgeving. 

Onze Pikea plafondkaders zijn volledig op maat gemaakte naadloze akoestische kaders om aan het plafond te bevestigen. De akoestische panelen bestaat uit hoogwaardig akoestisch materiaal en wordt afgedekt met een molton (voor kleur uniformiteit) en daarna afgedekt met een kwalitatief brandvrij doek. Dit kan zowel in een uniekleur (Lucia) of in een kwalitatieve sublimatie print van een afbeelding naar keuze zijn (DecoTex). De mogelijkheid bestaat ook om het kader volledig te overtrekken met bedrukt DecoStretch doek. Zo worden de randen dus ook voorzien van een textiel print. Indien de bovenzijde ook zichtbaar is kan ook deze afgewerkt worden met een doek. 

De Pikea-panelen zorgen voor de absorptie van storende geluiden en nagalm. Hierdoor creëer je een goeie verstaanbaarheid en rust in je ruimte. Op die manier kan u uw plafond op een esthetische manier voorzien van akoestische panelen. Ideaal wordt het zeker als u de wandpanelen, plafond- of andere akoestische elementen zoals de Acer kan combineren! Benieuwd naar onze producten, blader door de vele mogelijkheden op deze site.

Al onze producten zijn getest in officieel erkende laboratoria. 

Bereken prijs op maat

Wij verdelen onze Pikea akoestische plafondpanelen onder in 4 verschillende types:
TECHNISCHE DETAILS:
 • Afmetingen:
  De maximale naadloze afmetingen hangen af van de stofkeuzen en zijn rolbreedte. De lengtes zijn nagenoeg onbeperkt. We kunnen alle akoestische kaders zowel voorzien van het Lucia doek in verschillende standaard uniekleuren of van een full-colour bedrukking.
  Standaardkleuren Lucia: max. 500 cm breed. (lengte ∞)
  Digitale print op DecoTex: max. 315 cm breed. (lengte ∞​)
  Digitale print op DecoStretch: max. 305 cm breed. (lengte ∞​)
 • Akoestisch materiaal:
  Wij beschikken over 3 soorten aoestisch absorptie materiaal.
  Rockfon: D80 Kg/m³  - dikte 25 mm
  Polyesterwol: D40 kg/m² - dikte 40 mm.
 • Randafwerking: 
  Het aluminium profiel is 55 mm hoog. Aan de voorkant is er een zichtbare rand van 1 mm. De standaard profielkleuren zijn geanodiseerd aluminium, Ral 9010 wit of Ral 9005 zwart. De mogelijkheid bestaat ook om het kader volledig te overtrekken met bedrukt DecoStretch doek. Zo worden de randen dus ook voorzien van een print.

Realisaties

PIKEA akoestisch plafond paneel

Bij de Politie Brussel werd de afdeling sociale dienst voorzien van verschillende akoestische plafond panelen. Afgewerkt met ons zwart ADS-55 profiel, gevuld met akoestisch materiaal en afgedekt met blanco Acoutex-doek.

Akoestische plafondoplossingen

PIKEA akoestisch plafond paneel bij Maserati

Bij een Maserati werd de toonzaal voorzien van verschillende akoestische plafond panelen. Afgewerkt met ons zwart ADS-55 profiel, gevuld met akoestisch materiaal en afgedekt met bedrukt Deco-doek.

Akoestische plafondoplossingen