Blog

Via deze weg trachten we onze klanten de nodige info en know how te bieden van onze verschillende producten en hun toepassingen. Je kan onze Blog ook op de voet volgen via Facebook. (like en volg ons om op de hoogte te blijven)

Nadarhoezen voor afbakening terrassen Gemeente Kuurne

Nadarhoezen voor afbakening terrassen Gemeente Kuurne

Hoe kan je je terras makkelijk afschermen van de rijweg en maak je het toch nog gezellig.  We ontwikkelden een elastisch nadarhoes die makkelijk te verwijderen is en eenvoudig te wassen is. 

Onze hoezen kunnen vanaf 1 exemplaar besteld worden.  Het volstaat om het type nadar door te geven en we maken de hoes op maat met jou opmaak.


Burgemeester Francis Benoit :  Door de nog geldende coronamaatregelen moet elke uitbater zijn of haar zaak anders inrichten om de sociale afstand te kunnen respecteren. Minder klanten kunnen daardoor worden bediend. Ook de maatregelen om de klanten te ontvangen, de handgels te voorzien, de bediening aan te passen… zorgen voor extra werk en onkosten. Het gemeentebestuur nam het initiatief om de cafés de mogelijkheid te bieden om hun terras groter te maken, in overleg met elke cafébaas. Voor cafés met een bestaand terras wordt het terras ruimer. Een aantal cafés kan 2 parkeerplaatsen voor hun zaak inrichten als terras. Het gemeentebestuur zorgt voor de nodige nadars om te zorgen dat dit veilig gebeurt. Alle cafés of frituren maken hun terras groter, waarvan 12 op parkeerplaatsen voor hun zaak.” 

Schepen van ondernemen Johan Bossuyt : “ Het prachtige aan ons plan is niet alleen de creativiteit maar ook de ondernemerszin uit onze gemeente. Zaakvoerder Marc Decoene kwam met de idee en het ontwerp. Het begin van een mooie realisatie : Kuurns ondernemerschap met een hart voor onze gemeente. Door deze vondst kunnen wij de terrasruimtes bijna verdubbelen. ”


Marc Decoene van Blue Label  : “Wij ontwikkelden speciale nadardoeken waarop een foto van een mooie locatie in Kuurne gedrukt wordt. Dat er op vele plaatsen al sprake was van een uniform terrassenbeleid deed ons nadenken hoe we konden bijdragen om dit zo te houden.  Nu alles over boord gooien waar jaren aan gewerkt was vonden we ergens spijtig.   Waarom geen hoes ontwikkelen die makkelijk te verwijderen is en die kon bijdragen tot een aangename sfeer op het terras?  Een gelijklopend beeld met mogelijkheid tot personalisatie per zaak?  Hoe krijgen we groen, de natuur naar de stad?  Hoe brengen we de geborgenheid van een klein gezellig terras met de huidige afstandsregels?   Het resultaat was een snel wisselbare nadarhoes in elastisch textiel die makkelijk kon gewassen worden.   Na het sturen van enkele mock-ups was ons gemeentebestuur de idee meteen genegen.  Foto’s van de mooiste plekjes en gebeurtenissen in onze gemeente werden bijeengezocht en in een uniforme lay-out gegoten.  Het resultaat mag er zijn!  Nu hopen op een stralende zomer met tal van zwoele zomeravonden zodat de terrasjes overvol zitten.  Ook onze Horeca verdient dit.”

Lincy Meuleman van café de Leiehoek krijgt de primeur : “We zijn blij opnieuw aan de slag te gaan. Op het Marktplein heb je ruimte voor terrassen, voor ons is dit minder evident. We zijn dan ook blij met het initiatief en ook voor ons café eens een terras te kunnen zetten. Goed voor onze klanten en in het bijzonder De Leiehoek. Hopelijk vinden vele wandelaars en fietsers zo ook de weg om hier even iets te komen drinken. Met de Leie en de groene long hebben we mooie trekpleisters. Dit bleek nogmaals de afgelopen periode.”